Термін «наївний», який використовується в світі дизайну, відноситься до ніжній постаті інтер’єрів, свіжість стилю в яких досягається за допомогою відкритих форм і пастельних відтінків. Квіткові або геометричні принти, біла лакована меблі, тканинні світильники і мозаїчна плитка з рослинними мотивами – ось деякі з ідей, які ми пропонуємо в наступній статті, щоб інтер’єр вашого будинку став найкращим зразком наївного стилю.

В основі цього інтер’єрного стилю, відомого як «наївний» або «наїв», лежить художня течія, що виникло у Франції в XIX столітті у відповідь на класичний академізм. Для наївного стилю характерні чітко окреслені контури, створення великої глибини в просторі і використання жанрових сцен. Три аспекти, які наповнюють дизайн інтер’єру за допомогою текстилю з принтом, шпалер і керамічної настінної плитки з рельєфом.

Як оформити інтер’єр в наївному стилі?

Один із способів оформити кімнату в наївному стилі – покрити стіни мозаїкою, що надасть більшої динамічність інтер’єру за рахунок поєднання різних форм і обсягів.

Серед мозаїчної плитки, яку ми пропонуємо, варто згадати  колекцію  Drop  від  L’Antic Colonial , в якій дрібні деталі з матовою обробкою перемежовуються металевими елементами, представленими у формі лусочок, в відтінках Anthracite, Copper і Brushed. Ще одна мозаїка, яка чудово виглядає з цим стилем, – колекція  Worn Hexagon Verdigris , в якій сині шестикутники поєднуються з плиткою з металевою обробкою, наповнюючи простір світлом.

Таке настінне покриття можна комбінувати з полами, натхненними натуральним мармуром. Наприклад, XTONE Ars Beige  або  Bianco Pulido  від Porcelanosa. Ці колекції технічного керамограніта мають  малюнок і природний блиск мармуру , а також технічні властивості кераміки. Зокрема, стійкість до високих температур, подряпин і ударів.

Ніжність пастельних відтінків

Пастельні відтінки, такі як блідо-рожевий, лавандовий, жовтий і бежевий, в поєднанні з геометричними мотивами шпалер або відповідним принтом домашнього текстилю, додадуть атмосфері вашого будинку ніжність, таку характерну для наївного стилю. Можна також використовувати настінне покриття з квітковими мотивами (Menorca Hojas Topo і Oxo від Porcelanosa), вінтажну меблі і сферичні світильники. У зв’язку з цим слід зазначити моделі Rain, Dew і Drop від  Gamadecor , в яких лампочка стає дизайнерським об’єктом.