Дизайн кухні з островом

Кухонні острова стали обов’язковим елементом сучасного декору, і неважко зрозуміти, чому: ця конструкція чудово виглядає в інтер’єрі і дуже практична в експлуатації. В першу чергу, вирішується зона зберігання і поверхня стільниці, щоб готувати, приймати їжу, спілкуватися і навіть працювати. Нерідко поруч з островом ставлять стільці – так утворюється затишний куточок, де сім’я і друзі можуть розслабитися і приємно поговорити, поки готується їжа.
Однак кухонний острів не тільки практичний, але і дозволяє проявити свої творчі здібності з точки зору вибору матеріалів. Наприклад, можна домогтися контрасту між островом і кухонним гарнітуром за допомогою різних відтінків і видів обробки – як на поверхні стільниці, так і на фасадній частині шаф. Ознайомтеся з декількома варіантами дизайну кухні і зачерпніть для себе нові джерела натхнення.

Кутова кухня з островом

На цій кухні (див. галерею) в містечку Баскінг-Рідж (Нью-Джерсі, США) є все, щоб приємно здивувати гостей: центральний острів з високими стільцями, звернений у вітальню; великі декоративні елементи, поривають із загальною нейтральністю обстановки, і поверхні в білому кольорі, який надає будь-якій кухні стильний і вишуканий вигляд.

П-образна кухня з островом

Такий варіант планування допомагає отримати користь з кожного квадратного сантиметра. Якщо ваша кухня досить простора – як на фотографії, зробленої в одному з будинків Вашингтона, – обладнайте уздовж однієї із стін зону зберігання, а в іншої стіни – зону приготування їжі. Мийка повинна знаходитися під вікном, оскільки саме тут найбільше природного світла. Острів в центрі приміщення служить і для прийняття їжі, і для роботи.

Навпаки, в малогабаритних кухнях рекомендується максимально розширити корисну площу і для цього розмістити на острові плиту. Так у вас з’являться ще одна стільниця і додаткове місце для зберігання предметів. Ознайомтеся з прикладом на наступній фотографії. Цей проект теж реалізований у Вашингтоні.

Витягнута кухня з островом

Якщо ваша кухня відрізняється вузькою і витягнутою формою (як в цьому будинку в Седдл-Рівері, Нью-Джерсі), а приготування їжі для вас – задоволення, спробуйте встановити на острові мийку і плиту. Так у вас буде набагато більше вільного місця, щоб пересуватися і готувати з комфортом, і вам не доведеться постійно бігати туди-сюди.